<- Suflet czekoladowyLista potraw z grupy: DeserSuflet jablkowy ->

PDF Drukuj

SUFLET CZEKOLADOWY

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 729 razy.



4 jaja
10 dag cukru
łyżka mąki ziemniaczanej
2/3 tabliczki czekolady lub 2 dag kakao
łyżka masła
3 łyżki tartej bułki

Źółtka utrzeć z cukrem do białości lub całe jaja ubić z cukrem w naczyniu z gorącą wodą, dodać mąkę ziemniaczaną utartą czekoladę lub kakao oraz trochę rozpuszczonego masła. Ubić sztywną pianę z białek, dodać do utartej masy, lekko wymieszać sypiąc trochę tartej bułki. Następnie włożyć masę do prodiża wysmarowanego masłem i wysypanego tartą bułką; zapiec. Podawać natychmiast po upieczeniu.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności