<- Makówki w mlekuLista potraw z grupy: DeserMarchewka Jurka ->

PDF Drukuj

MALINY Z CUKREM I ŚMIETANKĄ

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1202 razy.



1 kg malin
śmietanka
20 dag cukru w mączce

Maliny przebrać, wyłożyć na cedzak, opłukać starannie pod słabym prądem bieżącej wody, osączyć. Układać warstwami na szklanej salaterce, przesypać cukrem, położyć w chłodzie. Podawać z cukrem i z bitą śmietanką kremową, słodką śmietanką z lodu, śmietaną kwaśną. Przygotować na 1/2 godziny przed podaniem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności