<- Talerz owocowLista potraw z grupy: DeserTiramisu - tradycyjne bez alkoholu!!!!!!!!!!!! ->

PDF Drukuj

TARTE JABŁKA

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 643 razy.



20 dag kwaśnych jabłek (dojrzałych)

Tarte jabłka sporządzić z odmian wysokowitaminowych - antonówki, renety złotej, szarej, kromselskiej, koksy pepina i z oberlandzkiej malinowej. Jabłka umyć starannie, ostrugać, oblać wrzącą wodą i szybko zetrzeć na szklanej (lub pobielanej) tarce o drobnych oczkach. Startą miazgę skropić sokiem cytrynowym i podać natychmiast do spożycia. Niemowlętom podaje się jabłko ścierając je łyżeczką wprost z przekroju sparzonego jabłka i od razu wkładając tę miazgę niemowlęciu do ust (ilość zależna od wieku niemowlęcia).


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności