<- KOMPOT Z JABŁEK WZMOCNIONY WITAMINOWOLista potraw z grupy: DeserKOMPOT Z RABARBARU ->

PDF Drukuj

KOMPOT Z PRZETARTYCH JABŁEK

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 673 razy.



1/2 litra wody
20 dag owoców róży
15 dag cukru
50 dag jabłek

Jabłka umyć, ułożyć ciasno w rondlu i upiec uważając, aby nie zrumienić powierzchni jabłek. Zagotować wodę z cukrem, włożyć umyte owoce róży, ugotować różę, odcedzić i odcisnąć. Upieczone jabłka przetrzeć, włożyć do wywaru z róży, starannie wymieszać i podać na gorąco. Jeżeli kompot ma być zimny, szybko ostudzić pod przykryciem w zimnej wodzie i zaraz podać.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności