<- KOMPOT Z WIŚNILista potraw z grupy: DeserKompot ze świeżych fig ->

PDF Drukuj

KOMPOT ZE ŚLIWEK

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1323 razy.



15 dag cukru
1/2 litra wody
cynamon
goździki
40 dag śliwek węgierek
6 dag przecieru porzeczkowego

Zagotować wodę z cukrem i przyprawami. Śliwki opłukać, oczyścić z szypułek. Wrzucić śliwki na wrzący syrop tak, by zakryły powierzchnię, powoli ugotować partiami. Śliwki wyjąć, ostudzić, syrop przecedzić, wlać do kompotierki. Do kompotu dodać przecier porzeczkowy lub inną pożywkę zawierającą witaminę C.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności