<- Kompot z suszonych figLista potraw z grupy: DeserKOMPOT Z WIŚNI ->

PDF Drukuj

KOMPOT Z WEKÓW

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 725 razy.



1/2 litra kompotu z weka
cukier do smaku
5 dag pasteryzowanego przecieru z porzeczek lub inny wysokowitaminowy dodatek

Odcedzić zalewę z kompotu, przyprawić do smaku cukrem (przed dodaniem cukru rozrzedzić wrzącą wodą, np. kompot z mirabelek), zagotować, dodać przecier z czarnych porzeczek dla uzupełnienia wartości witaminowej kompotu. Do zalewy włożyć owoce, kompot szybko ostudzić. Kompot z owoców, które mają śliską lub owłosioną skórkę (węgierki, mirabelki, wiśnie, morele, brzoskwinie, renklody), przetrzeć przed podaniem choremu.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności