<- Krem z jabłek i bitej śmietanyLista potraw z grupy: DeserKrem z sera homogenizowanego ->

PDF Drukuj

Krem z kaszy manny

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1269 razy.



Kuchnia węgierska
3 łyżki kaszy manny
6 kostek cukru
1/2 litra mleka
szczypta soli
4 jaja

Kaszę mannę zagotować w 1/2 litra mleka z dodatkiem cukru w kostkach i soli. Mieszać ją aż do wystygnięcia, wtedy dodać pianę ubitą z białek, przełożyć do naczynia wypłukanego zimną wodą i wstawić do lodówki żeby zgęstniała. Podawać z dowolnym syropem owocowym.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności