<- Pudding cytrynowy (bez gotowania)Lista potraw z grupy: DeserPudding pomarańczowy ->

PDF Drukuj

Pudding jabłkowy

Dodano: 2010-01-01 14:35:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 633 razy.



Kuchnia węgierska
100 g ryżu
50 g tartej bułki
100 g masła
4 jabłka
120 g cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
5 jaj
mleko

Ryż ugotować na mleku z dodatkiem cukru waniliowego, odstawić do wystygnięcia. Z żółtek, cukru i masła utrzeć puszystą masę i połączyć ją z ryżem. Jabłka pokroić w cienkie plasterki i wymieszać ze sztywno ubitą pianą z białek i tartą bułką. Powstałą masę nałożyć do formy wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką i dokładnie zamkniętą przez 1 godzinę gotować w kąpieli wodnej. Potem jeszcze przez 5 minut pozostawić w zamkniętej formie, następnie wyjąć i na gorąco podać na stół.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności