<- MusyLista potraw z grupy: DeserNadziewane daktyle ->

PDF Drukuj

Nadziewane brzoskwinie

Dodano: 2010-01-01 14:35:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 614 razy.



Kuchnia węgierska
4 duże brzoskwinie
8 wiśni dalmatyńskich (wiśni koktajlowych)
30 g ryżu
mleko
1 łyżeczka cukru
ubita słodka śmietanka

Ryż z cukrem ugotować na mleku, po wystygnięciu dodać mieszając 1 łyżkę śmietany. Brzoskwinie przeciąć na pół, usunąć pestki, kopiasto nadziewać ryżem, przybrać bitą śmietaną i na każdej połówce brzoskwini ułożyć jedną wiśnię.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności