<- Grzane winoLista potraw z grupy: DeserGrzanki z poziomkami (na leguminę) ->

PDF Drukuj

Grzane wino z jajkiem

Dodano: 2010-01-01 14:35:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 709 razy.



Kuchnia węgierska
3/4 I wina cynamon
1/4 I wody
skórka i sok z 1/2 cytryny
70 g cukru
2 jaja
7 -2 goździki
1 łyżka cukru

Grzane wino przyrządzić tak samo, jak w poprzednim przepisie. Jajka z cukrem utrzeć na puszystą masę, wymieszać z 2 łyżkami wody i stale mieszając zalać winem z dodatkami. Zagotować i gorące podać na stół.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności