<- Budyń z gotowanego ryżu i jabłek 15 minLista potraw z grupy: DeserBudyń z kartofli ->

PDF Drukuj

Budyń z gotowanej kaszy jaglanej 15 min

Dodano: 2010-01-01 14:35:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 872 razy.



Kuchnia z szybkowaru
3-4 szklanki ugotowanej na mleku i ostudzonej kaszy jaglanej (1 szklanka suchej kaszy, 3 szklanki mleka, 6 dag masła, szczypta soli, ogrzewać w szybkowarze 20 minut)
4 jaja
0,75 szklanki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
margaryna i tarta bułka do formy
sok owocowy do polania

Źółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na pulchną masę, wymieszać z chłodną kaszą. Białka ubić na sztywną pianę i też ostrożnie wymieszać z kaszą. Formę budyniowa wysmarować margaryną, wysypać tartą bułką, napełnić masą, przykryć i wstawić do szybkowaru, do którego wlać 1-2 szklanki wody. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie form budyniową wyjąć, okroić ostrym nożem, wyłożyć z niej budyń na okrągły półmisek. Podawać budyń polany sokiem owocowym.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności