<- Gruszki w śmietance pomarańczowejLista potraw z grupy: DeserGrzane wino ->

PDF Drukuj

Gruszki w winie 10 min

Dodano: 2010-01-01 14:35:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 721 razy.



Kuchnia z szybkowaru
10 małych niezbyt dojrzałych gruszek
20 dag cukru (niecała szklanka)
1 szklanka czerwonego wina
1 goździk
0,5 laski wanilii
szczypta cynamonu

Gruszki obrać, jeśli są duże, to pokroić na ćwiartki. Ułożyć w szybkowarze, dodać pozostałe składniki. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać mocno schłodzone.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności