<- Rozbieranie drobiuLista potraw z grupy: Mięso: DróbSałatka z kurczaka chieng mai ->

PDF Drukuj

RYŹ W SKORUPIE

Dodano: 2010-01-01 14:40:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1237 razy.



40 dag ryżu,
1/2 średniego kurczaka,
duża cebula,
2 zÄ…bki czosnku,
25 dag mięsa z królika,
4 jaja,
8 dag smalcu lub margaryny,
3-4 średnie pomidory,
nać pietruszki

W garnku o grubym dnie zagrzać tÅ‚uszcz, wrzucić rozdrobnione miÄ™so królika, podzielonego na czÄ…stki kurczaka, podsmażyć i wyjąć na talerz. Na tÅ‚uszczu lekko podsmażyć cebulÄ™, dodać czosnek i pomidory i miÄ™so. Dusić pod przykryciem. Po 20 min wrzucić umyty ryż i dolać 1 l wrzÄ…cej wody. Zdjąć pokrywÄ™ i gotować na silnym ogniu przez kolejne 20 min. Odstawić, uÅ‚ożyć na wierzchu nać pietruszki i wlać roztrzepane jaja. Wstawić na kilka minut do gorÄ…cego piekarnika (200°C). Gdy jaja siÄ™ zetnÄ… i zrumieniÄ…, tworzÄ…c skorupÄ™ - podawać z przyrzÄ…dzonÄ… na ostro zielonÄ… saÅ‚atÄ….


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności