<- Kurczak eleganckiLista potraw z grupy: Mięso: DróbKURCZAK GOTOWANY NA CZERWONO ->

PDF Drukuj

Kurczak faszerowany

Dodano: 2010-01-01 14:40:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1302 razy.



Kuchnia węgierska
1 kurczak
70 g główek szparagów
1 móżdżek cielęcy
1 łyżka mąki
1 bułka
40 g masła
mleko
sól
2 jaja
pieprz
70 g świeżych grzybów tłuszcz
1 pęczek zielonej pietruszki

Kurczaka dobrze oczyścić, wypatroszyć, dokładnie umyć, odciąć szyję i nadziać farszem. Farsz: oczyszczony, umyty móżdżek przetrzeć przez drobne sitko, bułkę namoczyć w mleku, wycisnąć i także przetrzeć przez drobne sitko. Na maśle przyrządzić jasną zasmażkę, dodać do niej móżdżek i przetartą przez sitko bułkę oraz drobno posiekane grzyby, następnie gotowane główki szparagów i żółtka, posolić i oprószyć pieprzem. Wszystko dobrze wymieszać i połączyć z pianą ubitą z białek. Nafaszerowanego kurczaka posolić, włożyć do brytfanny wysmarowanej tłuszczem i często polewając wodą, piec w piekarniku.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności