<- Pieczone kurczętaLista potraw z grupy: Mięso: DróbPieczony indyk lub indyczka 1 ->

PDF Drukuj

Pieczone kuropatwy

Dodano: 2010-01-01 14:40:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1287 razy.



Kuchnia węgierska
szczypta pieprzu
150 g wędzonego boczku kilka ziarenek jałowca
tłuszcz

Wypatroszone, oczyszczone i umyte kuropatwy wrzucić na kilka Śminut do gotującej się wody, potem szybko ochłodzić w zimnej wodzie. Natrzeć wewnątrz ziarenkami jałowca i pieprzem, posolić i obłożyć cienkimi plastrami boczku. Piec w piekarniku na niewielkiej ilości tłuszczu. W razie potrzeby dodać trochę wody. Podawać z ryżem i borówkami lub musem z jabłek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności