<- Gęś pieczona ostra z musztardąLista potraw z grupy: Mięso: DróbGęś po francusku z pomidorami ->

PDF Drukuj

Gęś pieczona porcjowana 30 min

Dodano: 2010-01-01 14:40:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 868 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1 kg gęsi w kawałkach
1 łyżeczka tymianku lub macierzanki
2 listki laurowe
0,5 szklanki wody
1 łyżka dobrego oleju (np. sojowego)
kilka ziaren pieprzu
sól do smaku

Kawałki skruszałej gęsi natrzeć solą, tymiankiem i rozkruszonymi listkami laurowymi (np. na noc). Rozgrzać olej, lekko obsmażyć na nim kawałki gęsi w szybkowarze, wlać wodę, zamknąć szybkowar. Ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego (na każdy następny kilogram gęsi dodawać po 15 minut).


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności