<- Gołębie pieczoneLista potraw z grupy: Mięso: DróbGołębie za kuropatwy ->

PDF Drukuj

Gołębie z groszkiem 20 min

Dodano: 2010-01-01 14:40:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 749 razy.



Kuchnia z szybkowaru
2 gołębie (po pół na osobę)
1,5 kg strąków groszku (lub 6 szklanek łuskanego groszku)
10 dag boczku
3 łyżki oleju (np. sojowego)
1 łyżeczka mąki
sól i pieprz do smaku
woda i białe wytrawne wino

Sprawione gołębie obrumienić w szybkowarze na oleju. Wrzucić pokrojony boczek, wsypać mąkę, wymieszać. Zalać gołębie wodą pół na pół z winem, wsypać groszek, lekko posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności