<- Indyk w sosie czekoladowym poblano moleLista potraw z grupy: Mięso: DróbIndyk z ananasami (danie jednogarnkowe) ->

PDF Drukuj

Indyk w warzywach 25 min

Dodano: 2010-01-01 14:40:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 800 razy.



Kuchnia z szybkowaru
4 porcje indyka
25 dag rzepy lub kalarepki
25 dag marchwi
50 dag kartofli
1 cebula
2 ząbki czosnku
3 dag smalcu
1 kostka maggi
2 szklanki wody
natka pietruszki
sól i pieprz do smaku

Oczyścić warzywa. W szybkowarze rozgrzać tłuszcz, na gorący położyć kawałki indyka, obrumienić, wyjąć. Na to miejsce wrzucić pokrojone. marchew, rzepę i cebulę. Zrumienić je. Włożyć kawałki indyka, wlać wodę, wrzucić kostkę maggi i czosnek, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Teraz szybkowar otworzyć, wrzucić pokrojone kartofle, ponownie zamknąć szybkowar i ogrzewać 12-15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem posypać zieleniną.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności