<- Kaczka pieczonaLista potraw z grupy: Mięso: DróbKaczka pieczona w sosie pomarańczowo-ananasowym ->

PDF Drukuj

Kaczka pieczona 20 min

Dodano: 2010-01-01 14:40:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 952 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1 młoda kaczka (około 1,5 kg)
10 dag boczku
6 dag smalcu masła lub 4 łyżki oleju (np. sojowego)
1 cebula
1 marchew
0,5 szklanki białego wina wytrawnego (lub zamiennie tyle wody z octem winnym)
0,5 szklanki wody
sól i pieprz do smaku

Sprawioną kaczkę obrumienić w szybkowarze na tłuszczu, wrzucić pokrojony w kostkę boczek oraz pokrojone w talarki marchew i cebulę. Posolić i popieprzyć, wlać wino. Zagotować bez przykrycia, a następnie wlać wodę. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności