<- Kurczę z borowikami 15 minLista potraw z grupy: Mięso: DróbKURCZĘ Z ROSOŁU ->

PDF Drukuj

Kurczę z estragonem 20 min

Dodano: 2010-01-01 14:40:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1110 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1 kurczę
7-8 gałązek estragonu
4 łyżki oleju sojowego
sól i pieprz do smaku

Sprawione kurczę natrzeć od wewnątrz solą, pieprzem i połową zmiażdżonych listków estragonu. Obrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, wlać nieco wody. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie ogień pod szybkowarem zgasić i szybkowaru nie otwierać jeszcze przez 5 minut. Wyłożyć kurczę na półmisek. Do znajdującego się w szybkowarze sosu, który wytworzył się z kurczęcia, wrzucić posiekane pozostałe listki estragonu i wylać sos na kurczę.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności