<- Kuropatwy w śmietanie 25 minLista potraw z grupy: Mięso: DróbKurze skrzydelka w sosie limonowym ->

PDF Drukuj

Kuropatwy z kapustą 25 min

Dodano: 2010-01-01 14:40:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 667 razy.



Kuchnia z szybkowaru
2 kuropatwy
1 kg kapusty
15 dag kiełbasy
1 mały ząbek czosnku
15 dag boczku
3 łyżki oleju
dobrego (np. sojowego)
1 szklanka wody
2 marchwie
2 cebule
2 goździki
1 płaska łyżka przyprawy "Vegeta" lub podobnej
sól i pieprz do smaku

Kapustę pokroić na 4 części, zanurzyć na 2-3 minuty w osolonym wrzątku, a następnie włożyć do zimnej wody i potem dobrze osączyć. Na patelni obrumienić kuropatwy na oleju, posolić i popieprzyć. W tym czasie włożyć do szybkowaru kapustę, oczyszczone marchwie, oczyszczone i przekłute goździkami cebule oraz przyprawę "Vegeta", po czym zalać to wrzątkiem, posolić, popieprzyć i zagotować. Teraz wrzucić obrumienione , już kuropatwy, pokrojony boczek, czosnek i kiełbasę. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności