<- Porady - drinki (przepis w j.angielskim)Lista potraw z grupy: PoradyPorady - kawa i herbata ->

PDF Drukuj

Porady - jak zamrażać mięso?

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2156 razy.


Zasadniczo mięso powinno się zamrażać bardzo szybko - do tego celu nie nadają się zwykłe zamrażarki lodówkowe. Nowoczesne zamrażarki zaopatrzone są w funkcję "turbo" i przy zamrażaniu należy ją wykorzystywać. Przy powolnym zamrażaniu pękają komórki z wodą, a woda ta przy odmrażaniu wycieka. Skutek: mięso po usmażeniu jest suche i niesmaczne. UWAGA!: prawidłowa temperatura w jakiej przechowuje się rybę czyli 3 st. C, obowiązuje również dla mięsa.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności