Kuchnia z szybkowaru
Comber i udka z 1 królika
10 dag wędzonego boczku
1 łyżka tłuszczu
1 łyżeczka mąki
15 dag śliwek suszonych
2 cebule; 0
5 szklanki wytrawnego czerwonego wina (kto lubi),
sól do smaku
Comber i udka pokroić na kawałki, posolić, oprószyć mąką. W szybkowarze rozgrzać tłuszcz, usmażyć na nim pokrojony w słupki boczek, wyjąć skwarki. Do szybkowaru włożyć mięso, obrumienić wrzucić oczyszczoną i pokrojoną cebulę i też podsmażyć. Wlać 0,5 szklanki wody, włożyć skwarki i namoczone uprzednio śliwki wraz z wodą, w której się moczyły. Zamknąć ; szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Kto lubi, może wlać do sosu podaną ilość czerwonego wina. Podawać z ryżem na sypko.