<- Królik z czosnkiem 20 minLista potraw z grupy: Mięso: DziczyznaKrólik z prawdziwkami 20 min ->

PDF Drukuj

Królik z pieczarkami 20 min

Dodano: 2010-01-01 14:42:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1356 razy.



Kuchnia z szybkowaru
Comber i udka z 1 królika
1 łyżka mąki
2 łyżki oleju
2 łyżki masła
1-2 cebule
25 dag pieczarek
0,5 szklanki śmietanki
1 pęczek natki pietruszki; sól i pieprz do smaku
1 szklanka wody

Comber i udka pokroić na kawałki, posolić, popieprzyć i obtoczyć w mące. W szybkowarze rozgrzać olej, obrumienić na nim kawałki królika, wrzucić oczyszczone i pokrojone cebulę i pieczarki, dodać masło i krótko podsmażyć. Wlać wodę, zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru wymieszać ze śmietanką połączoną z resztą mąki i z pokrojoną natką pietruszki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności