<- Młode króliki smażoneLista potraw z grupy: Mięso: DziczyznaNarogi ->

PDF Drukuj

Młody królik w białym sosie 15 min

Dodano: 2010-01-01 14:42:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 700 razy.



Kuchnia z szybkowaru
4 Porcje młodego królika
3 łyżki oleju
najlepiej sojowego
1 cebula
1 goździk
1 żółtko
1 łyżka śmietany
1 pietruszka sól
pieprz
tymianek i kwasek cytrynowy do smaku

Włożyć kawałki królika do szybkowaru na rozgrzany tłuszcz, ale nie rumienić. Zalać wodą, tak by pokryła mięso, wkroić oczyszczoną pietruszkę, dodać tymianek i przekłutą goździkiem cebulę, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru zmiksować sos, zaciągnąć go żółtkiem zmieszanym ze śmietaną i z kwaskiem cytrynowym.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności