<- Jogurt 3Lista potraw z grupy: Napoje bezalkoholoweKakao z mikrofalówki ->

PDF Drukuj

Kakao

Dodano: 2010-01-01 14:45:41
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 783 razy.



2 dag kakao
1,1/4 litra mleka
1/2 szklanki wody
cukier do smaku

Zagotować mleko. Kakao wsypać do garnuszka, dolewać po trochu wrzącą wodę, rozmieszać, aby nie było grudek, wlać do wrzącego mleka, mieszając zagotować, posłodzić. Kakao wlać do ogrzanego dzbanka i natychmiast podawać.
Uwaga: można ugotowane kakao wymieszać z żółtkami ubitymi z cukrem, a na wierzch włożyć do każdej filiżanki ubitą śmietankę kremową lub ocukrzoną pianę z białek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności