<- Herbata z mlekiemLista potraw z grupy: Napoje bezalkoholoweHerbata z owoców róży ->

PDF Drukuj

Herbata z obierzyn jabłecznych

Dodano: 2010-01-01 14:45:41
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1263 razy.



Obierzyny z opłukanych jabłek suszyć i lekko rumienić na płycie kuchennej lub w piecu po chlebie; gdy są już zupełnie suche, składać do słoja i przechowywać w suchym miejscu. Sporządzanie napoju: obierzyny włożyć do garnuszka, licząc po 2 łyżki na szklankę napoju, zalać gorącą wodą, zagotować parę razy pod przykryciem i odstawić; gdy wywar się ustoi, zlewać i podawać z cukrem na gorąco. Jest to napój aromatyczny, lekko kwaskowy, bardzo smaczny; szczególnie odpowiedni dla chorych gorączkujących.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności