<- Herbata z obierzyn jabłecznychLista potraw z grupy: Napoje bezalkoholoweIced Latte ->

PDF Drukuj

Herbata z owoców róży

Dodano: 2010-01-01 14:45:41
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1184 razy.



Wysuszone owoce róży opłukać, zalać przegotowaną wodą i w chłodzie przetrzymać 12 godzin. Potem napój podgrzać szybko, przecedzić, osłodzić do smaku i zaraz podawać gorący. Jest to zimowy napój z zawartością witaminy C. (Ilość witaminy C zależna jest od odmiany róży i sposobu jej suszenia). Wartość witaminowa zwiększa się, gdy herbatę spożyjemy wraz z drobno pokrajaną jadalną częścią owocu.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności