<- Napój z dżemu truskawkowego i jeżynLista potraw z grupy: Napoje bezalkoholoweNapój z kefiru i truskawek ->

PDF Drukuj

Napój z jagód letnich i jesiennych

Dodano: 2010-01-01 14:45:41
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 612 razy.



40 dag aromatycznych jagód (malin, poziomek, jeżyn)
cukier do smaku
1 i 1/2 litra wody

Jagody przebrać, opłukać, rozgnieść łyżką na miazgę, zalać wodą i dobrze wymieszać, żeby jak najwięcej soku przeszło do wody; można też sporządzić napój z jagód ugotowanych z wodą; napój wtedy jest klarowny. Jagody przecedzić, napój oziębić.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności