<- NAPÓJ ZE ŚWIEŹYCH OGÓRKÓW I MAŚLANKILista potraw z grupy: Napoje bezalkoholoweNektar miętowy ->

PDF Drukuj

Napój ze świeżych owoców róży

Dodano: 2010-01-01 14:45:41
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 669 razy.



20 dag owoców róży rugozy, róży girlandowej lub innych
11/4 litra w-ody
ok. 15 dag cukru
25 dag aromatycznych jabłek

Owoce róży opłukać, włożyć do wrzącej wody i ugotować. Jabłka opłukać, nie obierając pokrajać na małe kawałki, włożyć do wywaru, gdy róża dogotuje się. Miękkie owoce odcedzić, posłodzić do smaku. Napój ostudzić szybko pod przykryciem wkładając naczynie do zimnej wody.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności