<- KAWA PARZONA PO TURECKULista potraw z grupy: Napoje bezalkoholoweKawa po angielsku ->

PDF Drukuj

KAWA PARZONA W TERMOSIE

Dodano: 2010-01-01 14:45:41
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1336 razy.



60 g drobno zmielonej kawy
2 szklanki wody
2 szklanki mleka

Termos wyparzyć wrzątkiem, wsypać zmieloną kawę. Zalać ją wrzącą wodą. Natychmiast zamknąć starannie termos i pozostawić do naciągnięcia na co najmniej 15 min. Nalewać kawę ostrożnie do filiżanek, przechylając termos, ale nie wstrząsając nim, aby uniknąć spłynięcia "fusów" do filiżanki. Każdą porcję uzupełnić gorącym, świeżo przegotowanym mlekiem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności