<- Tort szynkowo-serowyLista potraw z grupy: NabiałTWAROŹEK WIOSENNY ->

PDF Drukuj

TWAROŹEK ŚNIADANIOWY

Dodano: 2010-01-01 14:53:18
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 649 razy.



30 dag chudego sera twarogowego lub domowego twarogu z chudego mleka,
3/4 szklanki jogurtu
4 łyżki umytego, drobno pokrajanego szczypiorku
sól

Ser rozetrzeć widelcem, wymieszać z jogurtem, lekko przyprawić solą, wyporcjować na talerzyki. Każdą porcję posypać szczypiorkiem. Podawać na śniadanie z dodatkiem ciemnego, najlepiej chrupkiego, pieczywa. Zamiast szczypiorku można do posypania wykorzystać nasiona kminku.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności