<- Suflet z seraLista potraw z grupy: NabiałSzwajcarski suflet serowy ->

PDF Drukuj

SUFLET Z SERA

Dodano: 2010-01-01 14:53:18
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 634 razy.



50 dag twarogu,
2 łyżki masła,
4 jaja,
pół szklanki śmietany,
10 dag cukru,
4 łyżki mąki ziemniaczanej,
skórka cytrynowa

Ser zemleć 2 razy w maszynce lub przetrzeć przez sito, dodać cukier, masło, żółtka i dokładnie utrzeć. Następnie wsypać mąkę ziemniaczaną wlać śmietanę i pianę z białek, lekko wymieszać. Masę włożyć do kamiennej salaterki wysmarowanej masłem lub małych kamionek. Zapiec w piekarniku.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności