<- Tagliatelle w sosie liguryjskimLista potraw z grupy: GrzybyZAPIEKANKA Z GRZYBÓW SUSZONYCH ->

PDF Drukuj

Tymbaliki z grzybów świeżych

Dodano: 2010-01-01 14:55:29
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1199 razy.



Szklanka mleka,
2 łyżki masła,
20 dag mąki,
50 dag grzybów świeżych,
2 cebule,
2 łyżki tłuszczu,
4 jaja,
4 łyżki tartej bułki,
pieprz,
sól,
cukier,
przyprawa do zup,
nać pietruszki

Zagotować mleko z masłem i zaparzyć mąkę. Grzyby oczyścić, starannie opłukać, udusić z cebulą na tłuszczu. Gdy ostygną zemleć w maszynce. Do przestudzanego ciasta dodać grzyby, tartą bułkę i żółtka. Dokładnie wyrobić, dodać przyprawy i ubitą z białek pianę. Posypać tartą bułką. Przygotowaną masę wkładać do filiżanek i postępować jak w przepisie na tymbaliki jarskie.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności