<- SURÓWKA Z PIECZAREKLista potraw z grupy: GrzybyTagliatelle w sosie liguryjskim ->

PDF Drukuj

Świeże grzyby ze śmietaną

Dodano: 2010-01-01 14:55:29
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 859 razy.



1 kg borowików, koźlarzy, maślaków
2 dag cebuli
2 dag masła lub margaryny
15-20 dag śmietany
sól .
pieprz
zielona pietruszka

Grzyby oczyścić z ziemi nożem, szybko opłukać, pokrajać w cienkie krążki lub w paski. Z maślaków zdjąć śluzowatą skórkę. Grzyby skropić wodą, udusić z cebulą i masłem pod przykryciem. Gdy grzyby zmiękną, zalać je śmietaną, mieszając zagotować, dodać soli, pieprzu do smaku i siekanej, zielonej pietruszki. Podawać w okrągłej salaterce.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności