<- Jajecznica foo-yung z szynkaLista potraw z grupy: Potrawy z jajekJajecznica z chrupiącymi szprotami ->

PDF Drukuj

Jajecznica Parsii

Dodano: 2010-01-01 15:19:54
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1436 razy.



Kuchnia indyjska
1/2 małej cebulki, pokrajanej w cienkie krążki
4 łyżki masła
1/4-1/2 łyżeczki przyprawy chili lub ostrej papryki ;
1/2 łyżeczki imbiru (dowolnie)
1/4 łyżeczki soli i1/4 łyżeczki pieprzu
1/4 łyżeczki kurkumy lub 1/2 łyżeczki pasty i pomidorowej
4 jaja roztrzepane
posiekana zielona pietruszka
1 pomidor pokrajany w ósemki 2

1. Na głębokiej patelni z rozgrzanym masłem, smażyć cebulę do zrumienienia, często mieszając.
2. Wsypać chili, imbir, sól, pieprz i smażyć przez minutę na małym ogniu, często mieszając.
3. Dodać kurkumę lub pastę pomidorową, smażyć dalej przez minutę, mieszając.
4. Wlać jaja, zamieszać i smażyć do zgęstnienia.
5. Jajecznicę podawać posypaną zieloną pietruszką, przybraną pomidorami i CHAPPATI Proporcje dla 2 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności