<- Jajecznica z mięsemLista potraw z grupy: Potrawy z jajekJajecznica z szynką ->

PDF Drukuj

Jajecznica z pieczarkami

Dodano: 2010-01-01 15:19:54
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 973 razy.



Kuchnia meksykańska
1/2 szklanki grubo posiekanych, małych
pieczarek
1 posiekana cebula
szczypta tymianku lub majeranku
1/4 łyżki chili
3 łyżki masła
6 jaj
1/2 łyżeczki soli
6 łyżeczek mleka

1: Pieczarki, cebulę, tymianek lub majeranek smażyć na rozgrzanym maśle przez 8-10 min. na małym ogniu, nie dopuszczając do zrumienienia.
2. Wymieszać: jaja, sól, chilli, mleko. Wlać do grzybów i zamieszać.
3. Smażyć mieszając, aż jajecznica się zetnie.
4. Podawać z ryżem na sypko, z masłem i ugotowaną zieloną fasolką.
Proporcje dla 4 - 6 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności