<- Jaja w sosie majonezowymLista potraw z grupy: Potrawy z jajekJaja zapiekane w sosie chrzanowym ->

PDF Drukuj

Jaja w sosie musztardowym ze śmietany

Dodano: 2010-01-01 15:19:54
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1743 razy.



5 jaj na twardo
cukier
20 dag gęstej młodej śmietany
sól
3 dag musztardy
dodatki sezonowe do przybrania

Ugotować jaja na twardo, obrać ze skorupki, ściąć nieco białka z podstawy jaj. Sporządzić gęsty sos: do śmietany dodać musztardy, cukru i soli do smaku. Jaja ułożyć jedno obok drugiego (leżąco lub stojąco ostrym zakończeniem ku górze). Jaja oblać sosem, przybrać barwnymi dodatkami sezonowymi i grzybkami z octu, korniszonami itd.; półmisek przybrać listkami sałaty lub wyciętym rąbkiem listka kapusty (włoskiej).


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności