<- TORTILLA GÓRSKALista potraw z grupy: Potrawy z jajekTORTILLA Z LA CORUNII ->

PDF Drukuj

TORTILLA KANARYJSKA

Dodano: 2010-01-01 15:19:54
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1484 razy.



8 jaj,
1 średnia cebula,
3 duże pomidory (30 dag),
2 ząbki czosnku,
nać pietruszki,
świeży estragon,
oliwa,
sól

Cebulę drobno krajać i smażyć na oliwie z posiekanym czosnkiem, posiekaną nacią pietruszki i gałązkami świeżego estragonu. Gdy cebula jest szklista, dołożyć pomidory (bez skórki, pestek i pokrojone w kostkę). Smażyć do powstania jednolitej masy. Jaja ubić z solą i wylać na posmarowaną oliwą patelnię. Gdy masa jajeczna zacznie się ścinać, smarować środek masą pomidorową, zagiąć ze wszystkich stron brzegi do środka tak, by nadać kształt koperty. Następnie przewrócić tortillę na drugą stronę i lekko podsmażyć.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności