<- Groszek zielony po parysku 15 minLista potraw z grupy: Warzywa, owoceGroszek zielony suszony lub konserwowany ->

PDF Drukuj

Groszek zielony po prowansalsku 7 min

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 637 razy.



Kuchnia z szybkowaru
50 dag łuszczonego groszku (około 3,5 szklanki)
10-12 małych cebulek (najlepiej szalotek)
0,5 główki sałaty
6 dag masła
sól i cukier do smaku

Groszek, obrane cebulki, i pokrojoną sałatę włożyć do szybkowaru, oprószyć mąką, zalać stopionym masłem i wrzątkiem (tak by zaledwie pokrywał zawartość szybkowaru, posolić i pocukrzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 7 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Groszek ma być nierozgotowany.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności