<- Kabaczek po greckuLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKabaczki nadziewane mięsem w sosie pomidorowym ->

PDF Drukuj

Kabaczki nadziewane 20 min

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1150 razy.



Kuchnia z szybkowaru
2 młode kabaczki (1 kg)
8 dag tłuszczu
0,5 szklanki wody
nadzienie

Kabaczki obrać. Ściąć końce, przekroić w poprzek na pół, wydrążyć środki z nasionami. Nasiona wyrzucić, a miąższ od nich zachować. Napełnić kabaczki nadzieniem, ustawić na dnie szybkowaru na sztorc, przekrojem do góry. Wlać wodę, wrzucić tłuszcz oraz dodatki związane z recepturą farszu (nadzienia) i szybkowar zamknąć. Ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności