<- Kapusta panierowanaLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKapusta pekińska duszona z warzywami ->

PDF Drukuj

Kapusta parzybroda 20 min

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 668 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1 kg świeżej kapusty
40 dag kartofli
5 dag boczku wędzonego
2 dag margaryny
2 łyżki mąki
1 płaska łyżka kminku
1 łyżka siekanego koperku
2 szklanki wody
sól
pieprz
kwas i cukier do smaku

Oczyścić kapustę i kartofle pokroić w kostkę, zalać 2 szklankami wrzątku, posolić i pocukrzyć, dodać margarynę i wszystko razem zagotować. Boczek przysmażyć i zrumienić na nim mąkę, wymieszać z kapustą. Wsypać kminek, zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po ugotowaniu doprawić pieprzem, kwaskiem cytrynowym lub octem. Podawać do wieprzowiny lub baraniny.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności