<- Karczochy na gorąco z octem i oliwą lub ostrym sosemLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKarczochy nadziewane ->

PDF Drukuj

Karczochy na parze 15 min

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1259 razy.



Kuchnia z szybkowaru
9-12 karczochów (po 2-3 na osobę)
sól do smaku

Starannie umyte karczochy włożyć do perforowanej wkładki. Zagotować w szybkowarze 2 szklanki mocno osolonej wody, włożyć wkładkę z karczochami, tak by znajdowała się ponad wodą. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Spożywać jak karczochy z wody.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności