<- Karczochy z sosem holenderskimLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKardy ->

PDF Drukuj

Karczochy z wody 12 min

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 656 razy.



Kuchnia z szybkowaru
9-12 karczochów (po 2-3 na osobę)
sól do smaku

Starannie umyte karczochy włożyć do szybkowaru, zalać wodą, posolić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 12 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Zjada się miękkie nasady koszyczków kwiatowych. Najlepiej smakują z sosem vinaigrettes, czyli z olejem wymieszanym z octem winnym i z roztartym z solą czosnkiem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności