<- Kartofle darphinLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKartofle faszerowane ->

PDF Drukuj

Kartofle duszone z boczkiem 10 min

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 610 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1 kg kartofli
3 łyżki dobrego oleju
np. sojowego
10 dag boczku
2-3 cebule
1 łyżka mąki
1 kostka maggi
1 szklanka wody
sól
pieprz i notka pietruszki do smaku

Pokroić boczek i cebulę, razem zrumienić na rozgrzanym w szybkowarze oleju. Wsypać mąkę, wymieszać. Wkroić oczyszczone kartofle, popieprzyć i posolić, zalać wodą z rozpuszczoną w niej kostką maggi. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem posypać natką pietruszki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności