<- Kartofle pieczoneLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKartofle po węgiersku 15 min ->

PDF Drukuj

Kartofle po normandzku 15 min

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 578 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1 kg kartofli
2-3 pory (20 dag)
10 dag boczku wędzonego
1 szklanka mleka
2 kostki maggi
1 łyżka siekanej natki pietruszki
3 cebule

Boczek drobno pokroić, usmażyć w szybkowarze, wrzucić oczyszczone i pokrojone w cienkie plasterki pory i cebulę, przysmażyć nie rumieniąc. Wkroić oczyszczone kartofle, wlać mleko z pokruszonymi kostkami maggi. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem posypać natką pietruszki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności