<- Piramida z kasztanów 3Lista potraw z grupy: Warzywa, owocePlacek afrykański ->

PDF Drukuj

Piure z warzyw 15 min

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 620 razy.



Kuchnia z szybkowaru
50 dag dowolnego warzywa
4 duże kartofle
2 szczypty tartej gałki muszkatołowej
2 szklanki wody
1 łyżka siekanej natki pietruszki
sól i pieprz do smaku

Warzywa oczyścić, wkroić do szybkowaru, zalać wodą, posypać przyprawami i posolić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po ugotowaniu zmiksować. Podawać do mięs lub ryb polane stopionym masłem lub słoniną, z surówką.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności