<- Rzodkiewka tak zwana redyskaLista potraw z grupy: Warzywa, owoceRzodkiewki po belwedersku ->

PDF Drukuj

Rzodkiewki gotowane 5-6 min

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1235 razy.



Kuchnia z szybkowaru
4 pęczki rzodkiewek (mogą być sparciałe)
6 dag masła
1 łyżka tartej bułki
sól i cukier do smaku

Oczyszczone rzodkiewki, bez listków i korzonków, zalać w szybkowarze wodą, posolić i pocukrzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 5-6 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać wyjęte z wody, polane masłem ze zrumienioną na sucho tartą bułką.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności