<- Papryka z grzybami i warzywami
Lista potraw z grupy:
Warzywa, owoce
Paszteciki z jarzyn ->
PDF
Drukuj
PASZTECIKI PTYSIOWE Z POMIDORAMI
Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1067 razy.
Ciasto:
25 dag mąki pszennej,
3 łyżki margaryny,
3 jaja
Nadzienie:
75 dag pomidorów,
1,5 łyżki masła,
cebula,
pół szklanki śmietany,
łyżka mąki pszennej,
pieprz,
cukier,
przyprawa do zup,
sól,
koper
Z ciasta przygotować ptysie, jak wyżej. Pomidory pokrajać w cząstki, usunąć gniazda nasienne, odsączyć. Cebulę pokrajać, lekko zrumienić, dodać pomidory, udusić, oprószyć mąką, dodać śmietanę oraz przyprawy. Wymieszać. Przygotowane nadzienie nakładać w ptysie.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności