<- Papryka z grzybami i warzywamiLista potraw z grupy: Warzywa, owocePaszteciki z jarzyn ->

PDF Drukuj

PASZTECIKI PTYSIOWE Z POMIDORAMI

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1016 razy.



Ciasto:
25 dag mąki pszennej,
3 łyżki margaryny,
3 jaja

Nadzienie:
75 dag pomidorów,
1,5 łyżki masła,
cebula,
pół szklanki śmietany,
łyżka mąki pszennej,
pieprz,
cukier,
przyprawa do zup,
sól,
koper

Z ciasta przygotować ptysie, jak wyżej. Pomidory pokrajać w cząstki, usunąć gniazda nasienne, odsączyć. Cebulę pokrajać, lekko zrumienić, dodać pomidory, udusić, oprószyć mąką, dodać śmietanę oraz przyprawy. Wymieszać. Przygotowane nadzienie nakładać w ptysie.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności