<- Papryka po tureckuLista potraw z grupy: Warzywa, owocePapryka w cieście biszkoptowym ->

PDF Drukuj

PAPRYKA SMAŹONA W CIEŚCIE

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1020 razy.



75 dag papryki,
20 dag mąki pszennej,
2,5 łyżki tłuszczu,
cukier,
szklanka mleka,
sól,
jaja

Paprykę opiec na blasze, w celu łatwiejszego ściągnięcia skórki. Następnie oczyścić, usunąć gniazda nasienne, podzielić strąki na połówki i maczać w cieście sporządzonym z mąki, jaj i mleka (powinno być gęstsze od naleśnikowego). Smażyć na tłuszczu. Podawać z ziemniakami i sosem pomidorowym lub surówkami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności